Vågar man inget vinner man inget.

Friskt vågat hälften vunnet heter det ju. Vet de tusan om jag tror på det. Men jag är säker(!) på att om man inte vågar vinner man inte heller. Jag vill förverkliga min dröm och få chansen att fortsätta min karriär genom att få jobba med någonting jag verkligen brinner för! Och för det var jag tvungen att våga säga upp mig. Våga bli arbetslös. För en person som jag som älskar att ha kontroll, som mår dåligt av motsatsen, och som haft olika jobb (ibland flera på samma gång) sedan jag var 13 år gammal är titeln ”arbetslös” väldigt skrämmande. Men samtidigt väldigt spännande!

Att utforska det outforskade, att utmana och se vad som händer när du tar en ny väg, hitta nya möjligheter eller ibland bara göra samma sak på med större nyfikenhet. Det är vad som driver mig både när det gäller affärer och i mitt privatliv. Precis av samma anledningar sa jag upp mig. Utmanas man inte utvecklas man inte. Rör man sig inte framåt står man still. Jag är redo att börja min nästa resa och enormt nyfiken på vad mina tidigare erfarenheter, min arbetsförmåga och vinnarinstinkt tillsammans med rätt nya arbetsplats och varumärke kan uppnå.

Jag älskar mat. Att arbeta med mat har varit en otroligt givande och utvecklande resa och ”mina” tårtor har verkligen varit mina bebisar (fråga vem som helst som känner mig).  Jag har identifierat mig själv som Tårttjejen i drygt fyra år. Men jag är mycket mer än det. Jag brinner för fler saker än tårta och är nyfiken på att utforska för mig ännu outforskad mark. Det är aldrig lätt att hitta ett nytt jobb (stör mig mycket på begreppet få ett nytt jobb, man får inte ett jobb idag, det kommer inte direkt inslaget i ett paket med snören på!), men det är ändå enklast att försöka på tjänster som är så lika den tidigare som möjligt. Till tjänster där man har mest relevant erfarenhet och bakgrund. Men jag tycker det hela är rätt fegt. I alla fall om man gör det av dessa två anledningar: 1) man väljer det enbart för att det är lättast eller 2) för man har vetskapen om att arbetsgivaren troligen väljer en sådan kandidat framför en annan. Det är rätt trångsynt, och utvecklar verkligen inte så mycket som det skulle kunna göra. Varken arbetsplatsen eller den som blir anställd. Jag säger inte att det är fel att välja ett väldigt likt arbete inom samma bransch. Jag säger inte heller att jag inte vill jobba med livsmedel igen. Men jag kommer inte välja det bara av lathet, utan att ha utforskat och kommit fram till att det är just vad jag vill. Då är det helt rätt. Med dessa ord vill jag bredda er syn på vad som kanske är rätt, och istället våga utmanas och utvecklas vidare.

Som marknadsförare har jag förmånen att kunna byta bransch (det är en av anledningarna till att jag valde detta yrke från början), jag personligen tror också att erfarenheter från ett företag eller en bransch kan vara väldigt nyttiga att ta med sig in i ett annat eller en annan. Man kan då komma med ett utifrånperspektiv på ett annat sätt än man kan inifrån densamma. Jag har tagit med mig bra saker från mina olika utbildningar, mina år i resebranschen följt av den för mig helt nya förlagsbranschen, erfarenheter som jag definitivt har haft nytta av inom FMCG och livsmedelsbranschen. Precis på samma sätt som jag är säker på att jag kommer ta med mig saker från min tid på Almondy som kommer vara gynnsam för min kommande arbetsgivare. Vart är då denna arbetsplats? Jag vet ännu inte. Men jag känner på mig att det kommer att bli bra. Jag är redo att ge mitt yttersta för att nästa resa skall bli lika givande som den resa jag gjort tillsammans med Almondy.

Vad är det jag söker? Svårt att besvara kortfattat. Också för att jag omöjligen kan veta detta i detalj. Jag tror på att om jag begränsar mig själv i en exakt roll kommer jag att missa rätt möjlighet. Men jag söker rätt helhet. Rätt känsla. Att vara en del av ett motiverat team och inte minst rätt personliga utmaning, i en stimulerande miljö med en framåtanda och driv. Inom marknadsföring, kommunikation och projektledning så klart då det är där jag är vass. Jag attraheras av uppåt-framåt-attityd och trivs i inte allt för stora och hierarkiska organisationer. Gillar att vara produktiv och motiveras av resultat och helhet/business. Min allra starkaste sida är att skapa engagemang. Någorlunda konkret? Kanske inte. Men jag är säker på att denna utmaning och arbetsgivare finns där ute. Ute som allra helst i Göteborg, för jag är allt för hemmakär för att i första skedet flytta på mig en gång till. Älskar att äntligen fått Skatås skogar och löpspår som närmaste granne, världens finaste sambo och även närheten till min familj. Det är en viktig del av livets helhet och den viktiga balansen mellan arbete och fritid.

Är du min nästa arbetsgivare? Tveka inte att höra av dig. Ett förutsättningslöst möte kostar dig ingenting mer än din tid och kanske på sin höjd en kopp kaffe. Jag kan lova dig en sak, jag är allra bäst live 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: