3 Nyårslöften 2016

Jag tror på att dela. Dels för att det ger mig krav på genomförande men mest för att jag tror jag kan få någon att känna sig mindre ensam. Det kommer alltid finnas någon som känner igen sig, kanske några fler, och som kanske inspireras till att fundera lite mer på hur de kan lösa ett problem eller sikta mot nya mål.

Idag tänkte jag dela mina nyårslöften för 2016. Lite för att de liksom vill ploppa ur mig ändå och jag har glömt hur jag kommunicerar med min omgivning (ett annat olistat löfte för 2016 att lära mig). Vill du inte komma närmre mig föreslår jag att du slutar läsa nu, det blir lätt intimt.

1. Öka dosen självrespekt

2015 var ett år av dåliga val och misslyckanden. Som följd tappade jag min tidigare enormt starka självrespekt och tyckte att jag inte förtjänade varken de uppdrag jag ville ha eller de människor jag ville omge mig av. Jag nöjde mig med situationer jag inte alls trivdes i och tänkte att det var rätt åt mig att livet var sånt.

Men vet ni vad? Jag må ha varit ett as mot en handfull av människor. Dock betyder det inte att jag är helt värdelös som människa. När något får min uppmärksamhet får det hela mig och lite till, och det är inte dåligt. Detta fokus ska värderas högre än bara ”står ut”.

Jag har faktiskt alla valmöjligheter att ge mig den tillvaro JAG vill ha.

2. Minska antalet spöken

Jag insåg strax innan jul att jag fann mig i en situation jag ändå längtat efter, med människor som jag tycker om och tycker om mig, där jag inte alls kunde ta in min omgivning. Jag insåg att de flesta människor i mitt liv hade blivit spöken som inte var där för mig. Det var jätteläskigt. När människor är spöken på det viset går det inte att ta in vad de säger och du kan definitivt inte känna deras omtanke. Då drar jag mig undan ännu mer.

I fredags kände jag att jag redan kommit en bit på vägen. Jag stod bland mina vänner och kände att jag tog till mig av deras närvaro. En stor dos av ensamhet försvann plötsligt.

Det är så jkla onödigt att känna sig ensam när man har så många vänner.

3. Att ha tråkigt

Det finns inget som ger mig mer påfyllnad i bränsletanken som att vara ensam och ha tråkigt. Jag hatar det. Tråkigt är det absolut värsta jag vet.

Kanske behövs det inte mer än två timmar en söndag, kanske en timme per kväll, för att återhämtningen ska ske. Det kan jag offra för att arbetsveckan ska gå smidigare och för att kunna orka träffa vänner.

Vilka är dina nyårslöften 2016?

En kommentar

Lägg till din →

  1. Anneli Bergqvist 20 februari, 2016 — 15:36

    Hej! Tack för er inspirerande sida! Jag har en fråga som inte riktigt hör hit. Men jag brukade alltid baka dina otroligt goda proteinbullar som du hade på din sida för några år sedan. Nu inser jag att jag inte hittar detta recept någonstans. Finns det en möjlighet att du har lust att dela med dig av det receptet? 🙂 Ha en trevlig helg! Mvh Anneli

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: