Jag ÄLSKAR att simma!

Det började med att jag att jag insåg att våtdräkter påminde om superhjältedräkter och att jag genom att lära mig att simma skulle få ha på mig dem. Så i våras skaffade jag en dräkt, fick en snabblektion i crawl av en vän och började lägga mig i lugna vatten och försökte simma. Jag fixade när jag var nöjd tre andningar och stod ut som längst med 20 minuter av plaskande. Sedan tog jag en kurs, och två kurser, och började hänga i poolens klara vatten. Nu finns det ingenstans jag trivs bättre. Jag älskar att simma!

Det är något med att låta kroppen jobba, försöka ha fullständig kroppskontroll ända ut i fingrar och tår och samtidigt försöka slappna av. Det finns ingen musik, det finns inget annat än rakt fram och det finns ingen som kan nå mig. Jag kan röra på mig utan att belasta kroppen och ändå får musklerna arbeta. Varenda liten detalj jag behärskar gör mig bättre och jag har en lång väg kvar.

Helst av allt skulle jag vara i bassängen varje dag. Jag mår så mycket bättre i både kropp och själ när jag lämnar simhallen. Men.. det går ju inte. Det finns ändå en trygghet i att veta att bassängen finns där, och till nästa gång finns oändligt många Youtube-tutorials att spana in.

IMG_4452

En kommentar

Lägg till din →

  1. Simma är otroligt meditativt! Och man kan göra det på så många olika sätt! Tipsar om ”simma med flyt” om du inte redan känner till dom 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: