Varför du ska springa Tjejmilen

Det här med renodlade tjejlopp (och konferenser) har jag aldrig förstått mig på. Jag tycker det kan bli lite onödigt tjejigt. Dock blev jag fullkomligt överrumplad när jag förra året sprang Tjejmilen tillsammans med Plan Sverige #förhenne. Vilken folkfest som uppstått på Gärdet i Stockholm! En riktigt härlig stämning. Det var även det första lopp jag sprang någonsin och jag gladde mig åt måltiden på 52 minuter.

När mamma frågade om vi ville springa Tjejmilen med henne i år var det därför ett enkelt beslut. Klart jag, syrran mamma och mammas kusin Lena skulle anmäla ett lag ihop. Särkskilt glad över att mamma skulle börja löpträna. Det var iallafall hennes ambition. Vill erkänna att jag muttrade veckan innan över att hon inte tränat något.  

Vi skulle ju ha en trevlig dag, det är hela grejen med Tjejmilen. Gemenskapen i att ha satt ett mål tillsammans, löpare eller ej, och kombinera det med en storstadsweekend. Bara att ha en oicknick i det gröna tillsammans med 31 000 andra tjejer, flickor, damer och kvinnor är ju en upplevelse bara det. Så glad över att bara göra den saken med familjen!

Mitt lopp gick inte riktigt som jag ville. Efter Midnattsloppets 45.46 satsade jag på #sub45 men slutade på 46.42. Mäkta irriterande, men skyller på förkylningen som gjorde att mina lungor kändes hälften så stora. Efter ett varv med startgrupp 1 laddade jag om med ostkakan för ett varv med mamma, syster och Lena i startgrupp 13. 

  
Och här är grejen med Tjejmilen; Att springa ihop! Mamma hade tagit sig 3,4 km tidigare och f.d friidrottar-syster hade hållt sig till sina intervallpass på 2 km. Vi pratade om hur det var ok att gå om man ville, framförallt i uppförsbackarna, för ingen av oss hade någon aning om hur det skulle gå…. Men de sprang, och stannade aldrig. De slutade på tiden 1:10, det är bara helt stört!  

Framförallt är jag stolt över min 56 åriga mamma som bara sådär, nästintill otränad, springer 10 km. Nu vet jag var jag får min superork ifrån iallafall.

Om du inte har sprungit milen förut kan du prova att göra det under Tejmilen tillsammans med kompisar och/eller familj. Har du sprungit milen förut så gör det för löparglädjen tillsammans med andra nyblivna löparfantaster! 

Ses vi på Tjejmilen 2016?

En kommentar

Lägg till →

  1. JA! Tjejmilen 2016 får det bli! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: