Ingen mer kondition (på ett tag) / No more cardio (for a while)

De senaste 6 veckorna skulle jag ha byggt styrka, det är de Sheikon går ut på, men jag har inte riktigt gjort det på bästa sätt. Eftersom jag både hade Midnattsloppet och Tough Viking kvar att spring så kände jag att konditionen måste hållas vid liv. Det har inneburit att jag har kört ca 2 konditionspass i veckan, inte så farligt kanske ni tänker det finns dock ett problem med det.  / The last 6 week  I have been supposed to build strength, that is what the Sheiko is all about, but I haven’t been doing it right. Since I had both Midnattsloppet and Tough Viking left to run when I started  the Sheiko, I felt that I need to keep my cardio alive.  This has meant that I have done 2 cardio session per week, not that bad you might think but there is a problem with it.

wpid-img_20150811_083748.jpg

Vill man bli starkare är kondition inget man bör satsa på samtidigt. Det beror på att konditionsträning bryter ner musklerna, medan om du tränar för att bli starkare vill bygga muskler. Så jag har helt enkelt motverka min träning åt båda hållen, konditionen har förstört för styrkan och styrkan för konditionen (sett till den korta tidsperioden). Dock blir det förändring på detta nu, för nu är loppen även och mitt fokus kommer ligga 100% på styrka – Ingen mer kondition!. / If you want to become stronger then cardio isn’t anything you want to do at the same time. This is because cardio breaks down the muscles in your body, when if you train to get stronger you want to build them. So this means that I have counteracted my training both ways, cardio have been destroying for my strength, and my strength for my cardio (seen in the short period). This will now change, cause the races are over and my focus will be a 100% on strength – No more cardio!

wpid-20150905_081133.jpg

Det innebär nytt träningsschema för mig, så från denna vecka och de nästa 6 veckorna som är kvar av Sheikon ser mina veckor ut såhär / This means new workout scheduling for me, so from this week and the next 6 week that is left of the Sheiko this is typical training week :

Morning Evening
Monday Sheiko nr 1, 30 min doggywalk 90 min Polefitness
Tuseday 60-70 min doggywalk PT-Session
Wednesday 60-70 min doggywalk PT-Session
Thursday 60-70 min doggywalk Sheiko nr 2
Friday 60-70 min doggywalk REST
Saturday 10 k Doggywalk to box, Sheiko nr 3, Team Wod
Sunday 60-90 min doggywalk  Hero Wod (afternoon)

Som ni ser är det fokus styrka, ingen löpträning, ingen rodd och mina wodar kommer vara fokus styrka så gått det går. Så okej kanske inte 100 % styrka de närmaste 6 veckorna men 95 % styrka iaf vilket är en förbättring. Sen har jag hund och hon behöver få komma ut därav promenaderna. Detta kommer resultera i ca 10-12 timmar lätt träning samt 7-9 timmar hård träning per vecka. Vissa veckor kommer jag inte köra någon av helg woddarna. Så får vi se hur mycket starkare jag är om 6 veckor! / As you see the focus is on strength, no running or rowing and my wods will have strength focus as much as it is possible. So, okej, maybe not a 100 % strength the next 6 week but around 95 % strength which is a step forward for me. I have a dog that need to get her walks everyday, that is why you see doggywalks. This will sum up to 10-12  light training and 7-9 hours hard training per week.  Some week I will not do the wods at the weekends.

wpid-20150905_092437.jpg

Sen har jag även stukat foten så jag kan inte ens löpträna vilket gör det lättare att undvika konditionsträningen för mig, eller som en vän sa när hen fick reda på min stukning – Ja, nu kan du inte springa! 😉 / And since I have sprained my ankle it makes it easier for me to avoid cardio for me, or as a friend said finding out about my ankle – Yes, now you can’t run! 😉

wpid-received_10155905877925456.jpeg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: