Baksmäll(a)

Då har det hänt, det som man inte vill ska hända. Eller det har inte hänt till 100% ännu men jag är på god väg… Jag är typ skadad

Jag har varit stel i mina axlar ett tag men inte tänkt så mycket på det då stelhet är något jag lever med och muskelknutar är väldigt vanligt hos mig. Har kanske känt av axeln lite nu när jag tänker tillbaka, men inte reagerat på det egentligen mer än att jag har tränat hårt så lite värk får jag nog räkna med. Efter en mobility workshop i söndags där vi arbetade med våra egna kroppar för att öva så gjorde min vänstra axel ganska ont, så ont att jag var fundersam på om en poleklass verkligen var smart på måndagen. Körde min poleklass utan problem och smärtan minskade under tisdagen. Informerade min PT om läget när han och jag körde min styrkeprogrammering på tisdagskvällen och allt kändes helt okej. På onsdag morgonen hade jag sedan länge en tid inplanerad hos min kiropraktor för att se  hur min kropp, då framförallt ryggen, mår. Informerade han om min axel och då började han känna och trycka, trycka så att jag inte ville sitta kvar på bänken pga smärta och kände hur värken i axeln sakta kom tillbaka medan han tryckte. Då kom domen, en påbörjade inflammation/irritation i vänster axel som om den blir allvarlig kommer att innebär ingen träning i ca 3-6 månader….

injured-330607_640

Så nu måste jag ta det lite lugnare när det kommer till min axel i några veckor. Jag får träna på som vanligt förutom att jag får inte göra rörelse dorsalt (?) med axeln vilket innebär att bänkpress får jag gör om jag stannar en bit ovanför bröstet, inga push ups, ingen rodd, allt som innebär att jag måste dra min axel bakåt. Att lyfta, pressa är inga problem för då är det bara upp och ner, inget bakåt. Jag ska dessutom undvika att använda hantlar så min vänstra axel kan istället få hjälp av min högra nu när den inte mår så bra. Klättrade i rep igår efter att ha fått beskedet och det var inga problem, kände inte av axeln däremot testade jag att stå på händerna vilket min axel inte gillade. Tyvärr är jag ingen människa som fungerar bra när jag blir tillsagd att ta det lugnt för då vill jag bara göra mer saker och försöka kämpa emot men jag ska göra mitt bästa för att faktiskt vara snäll mot axeln så jag slipper inflammation och träningsförbud. (Det återstår dock att se om jag kommer klara av det….ska t.ex. köra Tough Viking om en drygt vecka)

Det är nog dock få som är förvånade över det inträffade så som jag har tränat den senaste tiden och kanske inte riktigt tagit hand om min stackars kropp på bästa sätt mellan träningarna utan istället pusha mig själv hårdare för att utvecklas mer. Dags att börja vara snäll och stretcha, inte göra dumma saker, ge kroppen lite vila med mera.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: