Surfing in Lisboa

Har äntligen fått prova på att surfa och det var faktiskt lite enklare än vad jag trodde att komma upp på brädan och stå. Det är en riktigt rolig aktivitet att göra under en dag men kroppen får jobba. / Finally got to try surfing and it was easier than I thought to get up and stand on the board. A very fun activity to do for a day, but darn your body gets to work.

20150811_104550

Vi blev upphämtade av vår instruktör nära där vi bodde och tog oss till en av stränderna nära Lissabon, där fick vi byta om till våtdräkt, inte det snyggaste plagget jag har haft på mig och sen började instruktioner  på land. Steg 1 var att lära sig glida in på brädan och lyfta överkroppen från brädan stöttandes på armarna. Ungefär som att göra kobran. Sen fick vi lära oss att ställa oss på brädan innan det blev lunch. Efter lunch så gick vi vidare för att lära oss gå på brädan för att kunna hålla farten uppe hela vägen in till stranden. Man vill nämligen hålla det vita vågskummet bakom den främre foten för att farten inte ska dö. / We where picked up by our instructor near the apartment and he took us to one of the beaches here in Lisboa where we got changed into wetsuit and after the lesson started. Step 1 was to learn how to glide in to the beach on a wave while lifting the upper body up supporting on your arms, its a bit like the yoga position the Cobra. After mastering this we got to learn to stand on the board while catching a wave. Next step was to learn to walk on the board so we could correct the speed and nose of the board. You want to have the white wave foam behind your back foot to make sure that the speed won’t die.

11873908_10153093292613693_115955546_n

Surfing är något jag absolut kommer att prova igen och tycker att om man får chansen ska man bara göra det. Tror dock att detta kommer att kännas i min kropp imorgon och huvudet är nu trött efter ha varit i solen hela dagen. Totalt surfade vi ca 3 timmar och efter halva tiden när vi bröt för lunch var jag så hungrig att jag hade kunnat äta nästan vad som helst. Vår lärarae Filipe från gosur Lisboa var riktigt duktig och hjälpte oss catch the wave när det blev svårt och peppade oss. Han hade tid att prata individuellt och tipsa om de fel man gjorde. Jag var väldigt duktig på att vara baktung genom att lägga tyngden på bakre foten när den ska vara på främre (kanske beror på att jag i Crossfit för det mesta ska ha tyngden på hälarna) men jag löste det./ Surfing is something I will absolutely try again and if you get a chance to do it, just do it! I think my body will be a bit soar tomorrow and my head is tired right now from being in the sun all day. In total we surfed about 3 hours and after half time when we broke for lunch I was so hungry I could have eaten almost anything. Our teacher Filipe from gosurf Lisboa where really good and helped us catch the waves and cheared us on. He had time to talk to us one by one correcting the mistakes we did. I was a bit back heavy when you want to have the weight on your foot in the front (It might be because in crossfit I need to have my weight on the heals or centered) but I solved it.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: