Min kost för en dag / What I eat in one day

Jag tänkte att det kanske vore lite roligt att dela med mig av vad jag faktiskt äter under en hel dag. Tror nog att vissa kommer bli lite förvånade och chockade över den mängd mat min kropp faktiskt behöver för att inte gå ner i vikt utan istället bygga muskler och bli starkare. /  I though it would be fun to share what I eat in a day. I think some people will be surprised and even a bit chocked over how much food my body need to not loose weight but instead build muscles and become stronger.
image

Som ni kanske har förstått så tränar jag och rör på mig en hel del varje vecka, lägger säker ca 20-24 timmar i veckan på att röra på mig på något sätt. Det blir runt 8-10 timmar hård träning så som crossfit, löpning samt 12-14 timmar lätt träning så som promenader. Det gör att min kropp förbränner en hel del näring för att hålla igång, vilket gör att jag måste äta och åter äta. Har testat på att inte äta tillräckligt och visst jag gick ner i fettprocent men jag blev inte starkare direkt. Och just nu behöver jag inte direkt förlora mera kroppsfett då jag ligger på runt 15-17%. / As you might have understood, I work out a bit each week. I spend probably 20-24 hours a week working out or keeping my body moving. It is about 8-10 hours hard training like crossfit or running as well as 12-14 hours light training like walking or cycling. My body then burn quite a bit of nutrition to keep it going which means that I need to eat and then eat some more. I have tried to not eat enough and yes I lost body fat, my body got leaner but I didn’t become much stronger. And right now I do not need to loose any more body fat since I am at around 15-17%. 
image

Jag förbränner ca 3 700 kcl varje dag, vilket gör att jag helst, för att kunna bli starkare, borde äta mer än så. Det som  gör det lite krångligare för mig är att jag inte vill äta ”onyttigt” utan saker som är bra för min kropp och som ger den god närning utan en massa socker och tillsatser. Jag står gärna över godis, läsk, pizza, chips osv för att istället äta kvarg, nötter, bär m.m. Sen finns det en aspekt till, för mycket protein är inte heller alltid så bra, så jag försöker hålla mig till runt 2.5 g/kilo kroppsvikt per dag och inte mer än så. / I burn around 3 700 kcl every day, which means to be able to become stronger I should eat more than that. What makes it a bit hard for me is that I do not want to eat ”unhealthy” food, I want to eat stuff that is good for my body and gives it good nutrition without suger and additivies. I gladly pass on candy, soda, pizza, chips and stuff like it to instead eat quark, nuts, berries. But there is also one more aspect for me and that is I can’t eat all the protein I want cause my body can’t handle it so I try to not go over 2.5 g/body kilo per day.
image

Vad är då ca 3 700 kcl? Ca 2,3 pizzor eller ca 700 g mjölkchoklad eller ca 9,25 kg broccoli osv eller drygt 1 kg okokt pasta eller ca 9.25 kg blåbär eller ca 3 kg kalkon eller ca nästan 2,5 påsar chips (300 g påsar) / What is 3 700 kcl? Its about 2,3 pizzas or around 700 g milk chocolate or 9,25 kg brocoli or 1 kg uncooked pasta or  9,25 kg blueberries or 3 kg turkey or almost 2,5 chip bags (300g).

Så vad åt jag då igår, nedan ser ni en sammanställning av vad jag fick i mig. Först uppdelat per måltid, sen en lista med alla mängder/So what did I eat yesterday, below is a summary first divided per meal then a list with all the weights:

 • Frukost / Breakfast  – Bananpannkakor, Chasewnötter, Mango / Bananapancakes, Chasews, Mango
 • Mellis / Snack – Overnight oats, Blåbär, Torkade Bär / Overnight oats, Blueberry, Dried Berries
 • Mellis 2 / Snack 2 – Blåbärsrem / Blueberrything
 • Lunch / Lunch – Mathavre med sojafärs, äggplanta, blomkål, kokosmjölk, fetaost / Oats, soya meat, squash, aubergin, cauliflower, coconut milk, feta
 • Mellis 3 / Snack 3 – Overnight Oats, Melon, Gojibär, Torkade bär / Overnight Oats, Melon, Goji berry, Dried Berries
 • Middag / Dinner – Lax med mathavre, morot, blomkål, creme fraiche / Salmon with oats, carrots, cauliflower and creme fracihe
 • Kvällsmål / Evening meal – Banan med jordnötssmör, Melon / Banana with peanut butter, Melon

Totalt ca 3 800 kcl / Total about 3 800 kcl
image

 • Banan / Banana – 585 g
 • Chasewnötter / Chasew nuts – 30 g
 • Mango / Mango – 200 g
 • Kokosmjölk / Coconut milk – 350 g
 • Kvarg / Quark – 225 g
 • Mandelmjölk / Almond Milk – 100 g
 • Ägg / Eggs – 3
 • Havregryn / Oats – 1.5 dl
 • Blåbär (frysta) / Blueberry (Frozen) – 80 g
 • Blåbär (färska) / Blueberry (Fresh) – 125 g
 • Chiafrön / Chia seeds – 15 g
 • Torkade Bär / Dried Berries – 56 g
 • Mathavre / Food Oats – 120 g
 • Sojafärs / Soya meat – 200 g
 • Blomkål / Cauliflower – 330 g
 • Äggplanta / Aubergin – 295 g
 • Fetaost / Feta cheese – 75 g
 • Blåbärsrem / Blueberry thing – 20 g
 • Lax / Salmon – 120 g
 • Creme Fraiche / Creme Fraiche – 50 g
 • Morot / Carrot – 200 g
 • Jordnötsmör / Peanut butter – 30 g

Total vikt ca 3,5 kg / Total weight about 3.5 kg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: