Cardio ger mig ångest ❤

Man skulle kunna tro att jag gillar konditionsträning men jag har ångest inför varje löppass eller konditionswod  (om den inte är kondis i form av styrka). Sitter i ett par minuter varje gång och tänker – Fan, ska jag verkligen göra detta, det är juh så jävla jobbigt och kommer ta en så jäkla tid. Men varje gång, nästan iaf, så bestämmer jag mig för att det är bara att sätta igång, för jag vet vilken skön känsla jag har i kroppen efteråt.

image

Jag försöker köra konditionspass 2 gånger i veckan som antingen är löpning eller intervaller i någon form. Ibland, som nu när jag inte arbetar, ser jag till att klämma in 2 konditionspass på en och samma dag, då blir det ett löppass och en konditionswod. Jag väljer att göra både och för att dels hålla löpningen vid liv men även förbättra min kondition så jag orkar mer i all form av träning.

Dagens första pass blev 5 km löpning i skogen eller elljusspår i skogen med ett helt okej tempo på 5:25/km. Har det lite småjobbigt med alla branta backar som är på den rundan.

image

Dagens andra pass var en wod (workout of the day) som innehöll 7 km rodd med 800 m löpning var tionde minut. Har gjort denna en gång förut och vet hur jävla jobbig den är, tycker dessutom inte att rodd är det roligaste på denna planet så… men mitt mål var att klara den under 50 min. Då jag förra gången missa just 50 min med drygt 300 m rodd vilket gjorde att jag blev tvungen att springa en runda till och fick tiden 56 min.

Idag hade jag bättre ork även om jag mitt under kände att detta går aldrig. Får lov att tacka Andrea för peppen som höll igång mig och fick mig att fortsätta kämpa (detta är en av sakerna som gör att jag älskar att träna på en crossfitbox). Räknade ut under löpningen på 40 min att jag hade 1171 m kvar att ro och då kände jag att Fan, jag kommer klara mig under 50 min. Sagt och gjort klarade min wod på 49:48 min och satte personligt rekord!

image

Prova gärna att köra denna wod, ni kommer vara höga på endorfiner efteråt och vara helt slut men så jäkla nöjda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: