Nya programmering för starkare kropp

För en vecka sedan startade jag med en programmering som heter Sheiko, för att bygga upp styrkan i min kropp. Även om jag har tränat på bra ett tag nu och klarar mycket som jag inte själv kanske trodde, är jag i mina ögon inte tillräckligt stark och framförallt inte tillräckligt stark för att kanske i framtiden börja tävla i Crossfit. Därför har jag nu startat igång med en ny programmering som syftar till att under 12 veckor bygga upp min styrka.

Vad består den då av?

Det är 3 pass i veckan med huvudövningarna: Marklyft, Bänkpress samt Squat. Till dessa 3 gör man en hel del supportövningar så som push-ups, good mornings, toes-to-bar, french press för att stärka hela kroppen. I början arbetar man, för det mesta, upp till 80% av ens max på övningarna för att under senare delar gå på hårdare för att sedan lätt lite igen.

11014837_10155771547920456_7372864898598321160_n

Front Squat

Hur ser en vecka ut?

Vecka 2 för mig ser ut som följer:

Dag 1 – Squat, Bänkpress, Squat, Cheast Muscles ups (blir annan övning), Push-ups, Good Mornings

Dag 2 – Deadlifts up to knees, Bänkpress, Deadlifts, Lunges

Dag 3 – Squat, Bänkpress, Weighted Pull-ups, Triceps, Good Mornings

Good Mornings

Startvärden

Backsquat – 85 kg

Deadlift – 110 kg

Bänkpress – 47,5 kg

Det ska bli spännande att se hur mycket jag kan utvecklas styrkemässigt under dessa 12 veckor och jag är övertygat att det kommer gå bra så länge jag gör min del med träningen och kosten.

Detta blir alltså 3 dagar av min träningsvecka men för att ha möjlighet att ens fundera på att tävla i framtiden så behöver jag bli bättre på tekniken i många övningar plus att jag har en hel del övningar som jag behöver att lära mig. Sen vill jag inte förlora min snabbhet och återhämtningsförmåga som faktiskt är en av mina styrkor. Jag tränar dessutom ytterligare en sport som heter Polefitness som också behöver klämmas in i schemat.  Så förutom Sheiko passen tillkommer ytterligare ca 5 st pass per vecka för min del – 2 st pass med PT  för fokus på teknik, wodar och nya övningar, 1 st Polefitness, 2 st kondition främst löpning.

Let’s see where this takes me!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: