Alla träningspass är inte roliga

  
Personligen längtar jag alltid till träningspassen, även om jag sådär 30 minuter innan får övertala mig själv lite extra att sätta igång. Jag kan sitta och fantisera om hur nästa pass ska gå till och vad jag kommer få uppleva under passet, bli glad och må gott.

Men alla pass är inte roliga. Ibland är kroppen inte med och muskelminnet för övningen du planerat verkar bortblåst. Du lyckas inte med det resultat du hoppats på och energinivån är låg. Viktigt är då att komma ihåg; Du behöver inte sätta PB på varje pass!

Vill du ha träningen som en del av tillvaro kommer du spendera väldigt många timmar i träningslokalen/löparspåret/planen/bassängen och då kan du inte ha pressen på dig att maxa varje pass. Vissa pass måste bara finnas till för att göras, vissa pass kräver 100 % njutning och minimal ansträngning, på vissa pass ger du maximalt och hittar dig på kräkgränsen.

Mitt senaste simpass i öppet vatten var ett sådant. Jag orkade INGENTING och fick bara kallsupar.  När jag klev upp var jag helt uppgiven och ville aldrig simma igen.

svårt crawl lära

uppgiven lära sig crawl

Men så mitt i passet kan du ha en minut då det plötsligt fungerar, och passet känns värt..

..och ibland får du acceptera att kroppen inte svarar på rätt sätt.

Kämpa på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: