Varför lära sig crawla också?

simning huvudstabadet

 

Det började med att jag fundera på att skaffa en SUP någongång i mars. Jag konstaterade att jag var omgiven av alldeles för mycket vatten för att inte nyttja det till sommaren kom. Så kom simning på tal när min vän Annelie pratade om att ta en crawl-kurs. Jag var beslutsam att haka på med tanken att simning måste vara en mycket lämpligare sport.

Kursen uteblev för min del, men jag spenderade fortfarande otaliga timmar med att kolla på våtdräkter. Våtdräkter kanske är det sexigaste plagget, näst efter superhjältedräkter, och det enda sättet att få bära dem är att utöva sporten som kräver dem (ibland). Vad som avgjorde det hela var ändå insikten om att jag skulle jobba en hel sommar som dessutom såg ut att bjuda på sisådär väder. På något sätt skulle jag bli tvungen att fånga sommarkänslan, och vad ger mer sommarkänsla än att vara i vatten utomhus? Perfekt motionsform. Utmärkt motivation.

Nu är det ju så att jag likt många blivit lite rädd för vatten på äldre dagar. En riktig badkruka såattsäga. Med mitt nyanammade ”tänker inte vara rädd för något” så hoppade jag bara i. Helt enkelt.

Men det var det där med att vara utan någon form av insikt hur crawl går till. Simma kan väl alla, och hur svårt kan det vara? JÄTTESVÅRT KAN DET VARA! Med tips från vänner, framförallt från att förhört Annelie om vad de gick igenom på kursen, tar jag mig sakta men säkert framåt.

Mitt upplägg så länge vädret tillåter detta:

  • Ett ”pass” i utomhuspool (med baddräkt) per vecka
  • Två ”pass” i öppet vatten (med våtdräkt) per vecka

Till hösten tar jag en riktig kurs så lagom till nästa vår kan jag njuta av att simma fullt ut.

Mest glad är jag över insikten om att jag faktiskt älskar att vara i vatten. Så snart jag kommer upp längtar jag ned igen. Och igen. Att det finns så mycket att lära sig inom tekniksportendelux är också sjukt kul.

Och våtdräkt är så jvla sexigt.

lära sig crawl orbaden sara

head våtdräkt simma

Min våtdräkt är en Head Tricomp (årsmodellen äldre)

En kommentar

Lägg till →

  1. Ah ge inte upp på SUP!!! Det är oslagbart tro mig! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: