Mitt nya mål är att bli lyckligare

Bli gladare & lyckligare

Idag har jag gett mig själv ett nytt mål. Till skillnad från tidigare mål handlar det inte om att prestera på något sätt (som att göra klassikern, genomföra en utbildning eller landa ex nya kunder) utan det handlar om att bli lite lyckligare. Mitt nya mål är att göra 1 sak varje dag som gör mig glad och lycklig.

Det kanske låter så självklart eller enkelt, men i själva verket har jag läst en hel del på senaste som tyder på att det inte är så självklart. En del studier visar på att vi (vår generation) är den minst lyckliga och mest ensamma, i denna video nämner man t.ex. att vi idag har mer ”floor space” men mindre vänner. Jag vill inte vara en del av det. Jag vill vara lycklig och omgiven av vänner och familj.

Det handlar inte om att jag är olycklig eller deprimerad idag. Jag är rätt glad. Men när jag var yngre så brukade folk fråga mig ”är du alltid glad?” Jag kommer inte ihåg sist jag fick den frågan. Idag får jag snarare frågan ”hur hinner du allt?” Vuxenlivet och ansvaret har helt enkelt tagit över och jag har glömt hur viktigt det är att prioritera att göra saker som gör mig glad. Att göra saker som gör mig lycklig, även om det krävs att jag schemalägger dem för att prioritera det.

Min första övning för att nå detta målet var att lista saker som gör mig lycklig/glad för att ha en lite verktygslåda att använda mig av de dagar när det inte är så enkelt.

Här är 11 saker som gör mig lycklig:

 1. Umgås med min familj, mina vänner & min pojkvän.
 2. Lära mig nya saker.
 3. Lära känna nya människor.
 4. Känslan av att ha genomfört ett jobbigt träningspass.
 5. Resa till nya plaster.
 6. Lyckas något som jag bestämt mig för att göra.
 7. Dansa med duktiga människor.
 8. Förbättra en förmåga (T.ex. min egen tid på milen)
 9. Sol & vatten, antingen vara vid en strand (Sommarstugan) eller simma.
 10. Nå mina mål.
 11. Möjligheten att få sprida kunskap.

Listan kan säkert göras mycket längre och jag ska försöka addera till den varje gång jag kommer på något. För jag insåg att jag även blir lycklig av att tänka på alla det saker som gör mig glad.

Vad gör dig glad/lycklig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: