Fascinationen för hinderbanor och alla dessa lopp

11295670_842599429164465_2004674520438672527_n

Det råder hinderbane hysteri i landet. Toughest, Tough Viking, Tough Whatever, Superior OCR och Arena Run. Snack om el-hinder, ramper och gladiatorer hör du på de flesta fikaraster och OCR handlar i första hand inte längre om att betala räkningar. Vad innebär hinderbanelopp egentligen?

Såhär såg det ut när jag sprang mitt första lopp i maj tillsammans med Cecilia, Toughest Stockholm:

Filmtack och supporttack till Linda

Okej, det är inte riktigt sant. Vårt första hinderbanelopp sprang vi veckan innan Toughest Stockholm. Action Run i Borås.Vi såg det som en uppvärmning inför det ”riktiga” loppet. Innan starten var jag livrädd, framförallt för att hoppa ner i en lortig och kall å på 8 c, men när starten väl gick kändes inget läskigt längre.

Just det är nog en del av fascinationen av hinderbanelopp. Adrenalin + fysiskmaxning både när det kommer till kondition, explosivitet, spänst och styrka. Lägg till lite tankeverksamhet på det och du har i stort sett alla

Personligen är lera och klänga på saker vad jag gillar mest med hinderbanor. Bäverträsket på Toughest Stockholm är överlägset det roligaste jag gjort i sommar. Dessutom är det en hel del löpning under dessa lopp i ofta väldigt kuperad terräng. Så roligt!

Hinderbaneloppen springer jag till stor del för att utmana mina rädslor. Jag är rätt rädd av mig men väl framför ett hinder säger tävlingsjävulen åt mig att om jag fegar kommer jag misslyckas – Och då kommer någon annan före mig. Det vore ju katastrofalt.

superior ocr sara cecilia

 

På Superior Championship, 18 km, kom Cecilia på 8:e plats och jag på 9:e plats.

Action Run, Toughest och Superior Championship har jag avverkat tillsammans med Cecila sedan maj. Härnäst väntar Tough Viking med Emma sista helgen i augusti. Efter det blir det en lång väntan till nästa vår.

Förövrigt; Jädrans vilken stark överkropp jag har fått sedan jag började träna inför hinderbanorna.

mål superior ocr

superior gladiatorer ocr

toughest ocr stockholm

toughest stockholm team kali

Foto Ninja Gears

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: